Kiinteistön huoltaminen on kaikkien voitto

Aihealueessa: Remontointi, talon huoltaminen

huollettu taloSuomesta löytyy automiehiä ja automiehet käyvät kauppaa. Tärkeä tekijä autokaupassa hinnanmäärittämiseksi on auton huoltohistoria ja erityisesti huoltokirja. Jos huoltokirjaa ei löydy, on peltilehmän hankinta vähän niin ja näin kun ei tiedetä mitä sille kärrylle on historiassa tehty. Onko ajettu samoilla öljyillä vuodesta toiseen ja onko nokkahihna varmasti vaihdettu ajallaan. Autolla on oltava huoltokirja, jos sen haluaa myydä järkihintaan. Miksi näin ei ole talojen kohdalla?

Talo vaatii huoltoa

Taloa on huollettava lähtökohtaisesti siitä syystä, että talon käyttöikä on hieman eri luokkaa kuin oikeastaan millään muulla hyödykkeellä. Purkkapussi kestää viikon, auto keskimäärin 20 vuotta ja ihmisiä asuu Suomessakin taloissa jotka on rakennettu lähes 300 vuotta sitten. Näissä taloissa ei varmaankaan asuttaisi enää, jos taloja ei olisi huollettu ja paranneltu vastaamaan nykypäivän standardeja. Talon huoltohistoria on helppo todistaa jos talosta on olemassa huoltokirja. Huoltokirja voi olla yksinkertaisimmillaan paperinen lista asioista, mitä talolle on tehty. Nykypäivänä se voi olla sähköisessä muodossa. Sähköinen huoltokirja talolle tai taloyhtiölle mahdollistaa huoltotoimenpiteiden seuraamisen ja päivittämisen reaaliajassa.

Talostaan tai taloyhtiöstään huolta pitäminen ja sen dokumentointi ei kuitenkaan ole lähtökohtaisesti myyntiarvon säilyttämistä varten tehtävä toimenpide, vaan talon huolehtimisen takaamiseksi tehtävä toimenpide. Huoltokirjan avulla ylläpidettävä huolto-ohjelma on siis ensisijaisesti väline kiinteistön hoitoon, huoltoon, kunnossapitoon ja korjauksiin.

Huoltokirjan tavoitteet

Huoltokirjan perimmäinen tavoite on ylläpitää dokumentaatiota talon huolto-ohjelmasta, jonka tavoitteet taas ovat dokumentoida talon ylläpidon tietoja, ylläpidetään aikataulu tehtävistä huolloista, auttaa huoltobudjettien laatimisessa ja huollon suunnittelussa tulevaisuuden varalle. Tavoitteet voidaan oikeastaan suoraan nähdä myös hyötyinä. On paljon edullisempaa tehdä putkiremontti ajallaan kuin esimerkiksi purkaa koko talo massiivisen kosteusvaurion vuoksi, joka on johtunut seinärakenteiden sisällä olevien viemäriputkien pettämisestä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kommentit

Tässä artikkelissa ei ole kommentteja.

Lisää kommentti

Required

Will not be published. Required

Optional