Äänieristäminen

Aihealueessa: Muut, Remontointi

Olen harkinnut kerrostaloon muuttamista, mutta yksi asia mietityttää minua. Monia haittaavat naapurista kantautuvat äänet ja haluaisin jatkaa pianonsoittoharrastustani. Joissakin taloissa seinät ovat valitettavan ohuet ja jopa naapurin katsoman tv-sarjan tai kuunteleman levyn pystyy tunnistamaan äänten perusteella. Onko pianistin mahdollista harjoitella kerrostaloasunnossa? Uskaltaako ikinä kutsua ystäviä kylään? Onneksi äänieristäminen auttaa sekä itse ääntä pitävää että naapurin äänistä helposti ärsyyntyvää kerrostaloasukkia.

Mitään sen ihmeempiä  remontteja tai pitkäaikaisia muutoksia ei äänieristyksen eteen tarvitse välttämättä tehdä. Äänieristystä kaipaava voi turvautua tekstiileihin. Soittoa harrastava voi estää äänten kantautumisen esimerkiksi levittämällä lattialle paksuja mattoja. Myös seinien vuoraaminen ryijyillä tai muilla paksuilla kankailla auttaa. Ylipäätänsä huonekaluja ja tekstiilejä täynnä oleva asunto pysyy helpommin eristyneen hiljaisena kuin avara ja tyhjä asunto. Materiaalit imevät itseensä ääntä. Niitå voi siis hyödyntää tilapäisen äänenvoimakkuusmuutoksen aikaan, esimerkiksi juhlia järjestäessä.

Entä jos haluaisi pitää asuntonsa mieluummin väljänä ja avarana? Seiniä ja kattoja voi myös halutessaan eristää asiaan tarkoitetuilla äänieristyslevyillä. Ne eivät muuta huoneiden ilmettä niin helposti tunkkaisiksi kuin pölyä herkästi itseensä keräävät raskaat kankaat. Seinät voidaan myös vuorata vuorivillalla tai muilla materiaaleilla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kommentit

Tässä artikkelissa ei ole kommentteja.

Lisää kommentti

Required

Will not be published. Required

Optional